BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, May 25, 2009

Kereta bapak aku kena 'cium'!

Salam semua,

Nak cerita la pasal semalam...
Hui~ aku hangin tul...
Semalam pukul 5.30petang, kereta bapak aku kena 'cium' dengan kereta Waja dari belakang.
Kemalangan berlaku dekat kawasan Shahbandar (Sg.Chat).

Masa tu nak pergi fetch mama dari tempat kerja dia...
Benda da nak jadi kan~
Trafik tengah tunjuk isyarat lampu kuning standby la nak berhenti, dah berhenti agak jauh jugak dari kereta depan,sekali~~ GEDEGANG!!!!!!

Aku tersentap kedepan dashboard! First aku ingatkan kereta enjin kereta bapak aku mati! Sekali aku toleh je belakang,bumper kereta yang 'cium' kereta bapak aku tu da jatuh ke bawah.
Bapak aku keluar kereta,aku pun keluar,bapak aku da pergi belakang kereta dulu,aku pergi depan kereta.
Puk! aku ketuk kepala sendiri~ DAMN!!!!

AKU: Ayah! lampu depan pecah! bonet kemik! (aku jerit)
Ada pulak MAT REMPIT caplang nyamyuk dari seberang jalan~
MAT REMPIT CAPLANG: Alaaaa! sikit je kena tu! Bukan apa sangat!
Aku dengan temper nya terus sound!
AKU: LU AR BUTA MAT! Lu tak nampak per kereta gua da teruk kena rembat! VODOH~!!!!!
MAT REMPIT CAPLANG tu terus jalan! VANGGANG ye budak! (hahaha! aku tengah hot temper time tu~)

Kereta dekat depan yang kereta bapak aku 'cium' lak NISSAN X-TRAIL. Calar sikit la bontot kereta tu.
Bapak aku bagi signal suruh abang yang bawak X-TRAIL berhenti dekat Kompleks Islam Johor.
Kereta Waja tu pun ikut sekali!
Settlekan la~

Semua berhenti dekat Kompleks Islam Johor

Lampu side kiri pecah,bonet kemek sikit~

lampu yang hancur~

X-TRAIL yang calar (baru cat tu!)

Kan dah tertanggal! 'cium' la lagi!

kan da ronggak!


Yang langgar kereta bapak aku tu orang India.
Bapak aku perasan dia ni bawak kereta speeding gila dari Danga Bay!

AYAH: Yang awak pergi speeding laju apahal! nak kerja apa?!
MAT INDIA: Brek tak makan la abang...
AYAH: Tengok sekarang! apa da jadi! (tangan tunjuk kat semua kereta)


Mat India ni janji nak bayar balik ganti rugi.
Kereta bapak aku,kereta abang X-TRAIL tu, kereta MAT INDIA tu semua kena masuk 'klinik'
Abang yang bawak X-TRAIL tu pun agak ralat gak la sebab dia baru cat kereta dia..

Da habis berbincang apa semua,aku cakap kat bapak aku kereta letak kat Zoo je,pinjam kereta Ayiet (cousin aku), balik rumah jap, malam pulangkan kereta,aku follow dari belakang (naik BABY).

On the way nak letak kereta kat zoo,
AYAH: Nasib baik bawak kereta ayah,kalau bawak kereta Irra macam mane~?
AKU: Hmmm~ kalau kereta Irra yang kena 'cium' macam kereta ni, mintak baru terus! tak dulik da! Tapi mesti nak sama yang macam kereta Irra gak! Tak nak satu pun yang miss! =P
AYAH: (geling kepala je~)
AKU: hehehe~!

Hari ni kereta bapak aku masuk bengkel.
Tak tau aku berapa banyak duit MAT INDIA ni terbang kan~

STI: Jangan la bawak kereta laju~ Menyusahkan diri sendiri dengan orang lain je!
Kan duit da terbang~!

3 comments:

curX said...

keta ayah seksi sgt kot, sebab tu kena cium. ekekekeke ;))

alaa, kalo derang bnyk songeh sgt soh ayah siku jer. ngiahahaha >:)

Afzainizam said...

salam singah ke blog kami sila tingalkan komen http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

Afzainizam said...

salam singah ke blog kami sila tingalkan komen http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/