BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, February 6, 2009

Bekam!

Salam semua.

Hari ni aku cuti~ 

Saje mintak cuti. Nak berehat~
Hari ni punya planning plak pergi buat satu treatment.
BEKAM!
Hui~ Dulu aku ada berangan jugak la konon nak berbekam~ Last² aku takut sebab tengok darah macam banyak sangat yang disedut.
So hari tercapai jugak angan² aku nak berbekam~
Aku keluar rumah pukul 10 pagi (pukul 6.30 pagi aku da bangun~).
Tempat bekam tu kat BBU (Bandar Baru Uda),nama kedai tu AKUBEKAM. Sebenarnya klinik bekam,client aku punya.
On the way nak ke BBU,sesak pulak!
Damn!

1 ½jam aku tersangkut kat jalanraya! hangin tul aku!


Photobucket sempat amik gambar lagi!

Teruk betul sesak!
Dalam kereta dengar lagu,nyayi²(suara tengah serak lagi~). Da tu sempat amik gambar lagi tu~
Aku potong line terus! Da lambat 1 ½jam (kesian kat client aku menunggu,aku pun pernah menunggu dia jugak).

Da sampai ke hala yang dituju,jumpa terus client aku tu (aku pulak jadi client dia).

Jah:Nervous tak nak buat bekam ni?
Aku:Tak ar~ Biasa je. (Takut sikit!)
Jah:Haha! da pegi baring atas katil. Nak amik jarum jap.
Aku: (jarum?! jarum apa pulak?)
Jah:Ni la jarum cucuk² tu. Kecik je! (sambil tunjuk kat aku)
Aku:Hok aloh! kecik je!
Jah:Are you ready?
Aku:(Tutup muka!) Ok! ready!
Lengan aku di sedut,kemudian dicucuk!
tap! tap! (bunyi jarum! konon² la)

Aku:
Alamak! buat suspen je! ingatkan sakit sangat! (dengan muka berlagak!)
Jah:
kan tak sakit!
Aku: hehehe!


Aku buat bekam kat lengan je. Boleh tahan banyak gak darah kotor keluar.
LIKAT! PEKAT! yummy~! hahaha!

Photobucket proses penyedutan

Photobucket darah aku! yummy! hahaha!

Photobucket selepas bekam

Masa bekam kat tempat lain tak sakit sangat,cuma kat tempat bekas BCG aku je yang sakit~
Sekarang ni da macam lebam aku tengok!
Tapi best!
Nanti nak buat lagi~

Thanks alot Jah!

1 comments:

[sofiah] [sofar] [fia syg anda] said...

kak.. baek gune lintak jek
lg bgus...hehe